Пороят наводни улици и подлези, десетки коли закъсаха
Пороят наводни улици и подлези, десетки коли закъсаха / Dariknews.bg, архив

Пороят наводни булеварди, улици, подлези и приземни помещения във Варна. Десетки автомобили останаха под вода. Коли закъсаха в подлеза на улица „Шипка”. Джип „Мерцедес” и микробус останаха блокирани от водата, чиято височина бе половин метър.

На мястото бе изпратен екип на пожарната, който да изтегли колите. Движението в района е затруднено.

Наводнени са подлези и в кварталите. Бурята е съборила дървета в района на Рибарския плаж. Силният вятър е начупил клони.

Автобус на градския транспорт закъса в наводнен участък под Паметника на спирка "Почивка" в морската столица. Автобусът е потънал под 1,5 м вода и не е можел да потегли, съобщи пред "Фокус" директорът на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" в града комисар Тихомир Тотев. По думите му екипи на Гражданска защита са помогнали на шестима пътници да излязат безопасно, блокирани от водния капан.

По данни на комисар Тотев след обилния валеж са подадени 21 сигнала за произшествия, основно свързани с наводнени приземни части на сгради. Осем екипа са били изпратени на различни места с града по сигнали за паднали дървета и клони. Наводнили са се котелните помещения в МБАЛ „Света Анна“ и в АГ болницата.